Sastojci:

  • 4 veće juneće šnicle
  • 2 glavice crnog luka
  • ulje za prženje
  • 2 kašike paradajz-pirea
  • so, biber
  • vezica peršuna
  • 3-4 karanfilića
  • 1 kašika sirćeta
  • ½ l bujona
  • prstohvat ruzmarina
  • prstohvat muskatnog oraščića
  • lovorov list

Priprema: Isecite šnicle na kockice, a luk na režnjeve, pa ih prodinstjte na ulju. Posolite, obilno pobiberite i umešajte paradajz pire. Sipajte bujon i ostavite da se krčka 90 minuta. Povremeno promešajte i dospite vode ako ima potrebe.

Pred kraj dodajte karanfilić, lovorov list, muskatni oraščić i sirće. Servirajte uz njoke ili svež hleb.

Vreme pripreme: 100 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob