Sastojci:

  • 150 g palente
  • 1 kašika margarina
  • 300 g šunke
  • 250 g mladog sira
  • 100 g zelenih maslina bez koštica
  • so

Priprema: Palentu skuvajte u slanoj vodi sa kašikom margarina. Pleh nauljite i u njega razlite pripremljenu palentu tako da debljina sloja bude 5 mm, pa ostavite da se ohladi. Mladi sir i šunku isecite na šnite debljine 5mm, modlom u obliku srca vadite palentu i šunku. Slažite naizmenično palentu, šunku, sir, i na kraju palentu tako da oblikovana srca prijanjaju jedno na drugo. Svako srce probodite čačkalicom sa maslinom.

Recepti Sandre Đuretić bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su u magazinu Lisa 14, u aprilu 2014. godine.

Sandra Đuretić je kuvarica iz Beograda, čija strast za kulinarstvom potiče još od malih nogu. S godinama, strast za kuvanjem joj se sve više uvlačila pod kožu, pa i dan danas svakodnevno priprema razne poslastice, kako na poslu tako i kod kuće za svoje najmilije.