Sastojci:

  • 5 jaja 
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika ulja 
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 kašika kakaa 
  • 1 l slatke pavlake
  • 500 g višanja 
  • još 200 g šećera
  • 200 g čokolade 
  • 50 g gustina
  • 100 g prah-šećera

Priprema: Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera. Posebno umutite 5 žumanaca sa 5 kašika šećera, dodajte ulje, brašno i prašak za pecivo. Lagano, ne mikserom, pomešajte sa belancima i sipajte u kalup za pečenje. Peci te oko 30 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru isecite na tri dela. Višnje stavite u pola litre vode, dodajte 200 g šećera i kuvajte 10 minuta.

Gustin razmutite u malo hladne vode i dodajte u višnje, zgusnuće se trenutno, sklonite sa vatre i ohladite. Slatku pavlaku umutite a čokoladu otopite. Sada ređajte koru, otopljenu čokoladu, fil od višanja pa pavlaku i tako redom. Premažite pavlakom i ukrasite višnjama.

Recepti Sandre Đuretić bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su u magazinu Lisa 14, u aprilu 2014. godine.

Sandra Đuretić je kuvarica iz Beograda, čija strast za kulinarstvom potiče još od malih nogu. S godinama, strast za kuvanjem joj se sve više uvlačila pod kožu, pa i dan danas svakodnevno priprema razne poslastice, kako na poslu tako i kod kuće za svoje najmilije.