Potrebno za 4 osobe:

  • 8 kriški integralnog tosta
  • 2 tvrdo kuvana jajeta
  • 200 g tunjevine iz konzerve
  • vezica origana
  • vezica peršuna
  • glavica crnog luka
  • 3 kašike majoneza
  • 3 kašike gustog jogurta
  • 1-2 kašike soka od limuna 
  • ½ krastavca
  • so, biber

Priprema:

1. Ocedite tunjevinu od viška ulja i izgnječite je viljuškom. Origano i peršun operite, protresite, pa iseckajte što sitnije i pomešajte s tunjevinom. Luk iseckajte što sitnije i pomešajte s tunjevinom, majonezom, jogurtom i sokom od limuna. Posolite i pobiberite.

2. Operite krastavac i oljuštite jaja, pa ih isecite na kolutove. Tost premažite namazom od tunjevine, pa odozgo poređajte jaja i krastavac. Poklopite drugom kriškom tosta, pa sendvič presecite napola.

Vreme pripreme: 15 minuta

Piše: Marija Jakob