Sastojci:
- 3 jaja
- 1 čaša od 2 dl šećera
- 1 čaša od 2 dl ulja
- 1 čaša od 2 dl jogurta
- 2 čaša od 2 dl brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica burbon vanilin šećera
- rendana kora jednog limuna
- 250 gr jagoda
- za dekoraciju, fondan
Priprema:
Penasto umutiti jaja sa vanilin šećerom i šećerom pa postepeno dodavati prašak za pecivo, ulje, jogurt,brašno i limunovu koru. Sve sjediniti i preručiti u kalupe za proju gde su stavljene papirne korpice. Jagode iseći na listiće i poređati preko kolača. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći kolač. Pečeni i ohlađeni kolač ukrasiti fondanom.
Recept je poslala naša čitateljka Marina Ignjatović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.