Sastojci:

  • 3 jaja
  • 1 čaša od 2 dl šećera
  • 1 čaša od 2 dl ulja
  • 1 čaša od 2 dl jogurta
  • 2 čaša od 2 dl brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica burbon vanilin šećera
  • rendana kora jednog limuna
  • 250 gr jagoda
  • za dekoraciju, fondan

Priprema:

Penasto umutiti jaja sa vanilin šećerom i šećerom pa postepeno dodavati prašak za pecivo, ulje, jogurt,brašno i limunovu koru. Sve sjediniti i preručiti u kalupe za proju gde su stavljene papirne korpice. Jagode  iseći na listiće i poređati preko kolača. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći kolač. Pečeni i ohlađeni kolač ukrasiti fondanom.

Recept je poslala naša čitateljka Marina Ignjatović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde