Sastojci:
Za koru:
- 8 belanaca
- prstohvat soli
- 8 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 1 puna kašika gustina
- 2 kašičice sirćeta
- 2 praška za pecivo
Za fil:
- 1l mleka
- 150 gr bronhi bombona
- 8 žumanaca
- 2 pudinga od vanile
- 100 gr maslaca
- 150gr čokolade
- šlag krem od vanile
Priprema:
Za koru, umutiti belanca sa malo soli pa postepeno dodate šećer i mutiti. Lagano umešati brašno, gustin i prašak za pecivo a onda dodati i sirće i takođe lagano promešati. Pleh pokriti papirom za pečenje i sipati masu pa peći na 180°C 10-12 minuta ili zavisno od vaše rerne. Koru ostaviti da se malo ohladi pa preseći tako da se dobiju dve kore. Treba ih dobro nakvasiti mlekom pre filovanja.
U 800 ml mleka staviti bronhi bombone pa kuvati na umerenoj temperaturi dok se bombone ne istope. Sjediniti žumanca, puding i mleko pa sve to dodati u mleko gde su se prethodno istopile bombone. Skuvati fil i ohladiti zatim dodati maslac, umutiti. Sve zajedno izmiksati. Fil podeliti na dva dela. U jedan do dodati istopljenu čokoladu a drugi ostaviti u originalu.
Na tacnu staviti prvu koru, premazati žutim filom, pa staviti drugu koru i na nju tamni fil. Tortu ukrasiti šlagom od vanile a po vrhu narendati čokoladu za kuvanje.
Recept je poslala naša čitateljka Svjetlana Lišnjić. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka