Sastojci:
Za raviole:
- 2 jajeta
- 300 gr brašna
- malo soli
- sir
Za gulaš:
- belo meso od jednog fazana
- 1 veća glavica luka
- 2 čena belog luka
- 100 gr paradajz sosa
- Suvi začin
- malo soli
- malo šećera
- peršun, biber
- 1 kašika brašna
- mlevena crvena paprika
Priprema:
Skuvati belo meso od fazana i iseći na krupnije kocke. Sitno iseći luk i staviti da se dinsta. Dodati mu meso fazana i doliti tečnost u kojoj se kuvao fazan. Dinstati oko 20 min uz dolivanje tečnosti. Staviti kašiku brašna, cvenu mlevenu paprika, paradajiz sos i tečnosti u kojoj se kuvao fazan, do zeljene gustine. Staviti začin, biber i so. Na kraju donstanja dodati iseckan čen belog luka i peršun.
Ravioli: Od navedenih sastojaka umesiti testo, kao za supu. Tanko razvući na pobrašnavljenoj površini. Okruglom modlom seći krugove. Na jedan deo kruga staviti kockicu sira i preklopiti drugom stanom kruga. Ivice pritisnuti viljuškom da se zalepe krajevi. Kuvati u ključaloj vodi oko 10 min.
Vreme pripreme: 120 minuta
Recept je poslala naša čitateljka Marija Mirković. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka