Sastojci:

  • 5 paprike (veće)
  • 500 g sitnog sira
  • 300 g mesnate narezane slanine
  • 1 kašičica origana
  • 500 ml paradajz sosa
  • 3 jajeta
  • 200 g kačkavalja
  • 3 čena belog luka
  • po potrebi ulja
  • po ukusu soli
  • po ukusu bibera

Priprema: 

U posudu staviti sir, dodati jaja, posoliti i promešati. Paprikama ostraniti peteljke i semenke, dobro oprati i napuniti ih nadevom od sira.

Napunjene paprike poredjati u nauljenu tepsiju, čije smo dno prekrili lentama slanine. Preostali fil naneti na paprike i poprskati ih uljem.

Peći 15 minuta na 200 C.

U veći sud sipati paradajz sos, dodati sitno isečen beli luk, origano i promešati. Zapečene paprike preliti dobijenom mešavinom i naneti krupno rendan kačkavalj, poređati preostale lente slanine i peći još 15 minuta na istoj temperaturi.

Mini postupak pripreme pogledajte u našoj galeriji.

Recept je poslala naša čitateljka Bojana Đurović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.

LepaiSrecna Paprikama sa neobičnim ukusom koji potiče od sira i slanine, retko ko će da odoli...