Sastojci:
- 5 paprike (veće)
- 500 g sitnog sira
- 300 g mesnate narezane slanine
- 1 kašičica origana
- 500 ml paradajz sosa
- 3 jajeta
- 200 g kačkavalja
- 3 čena belog luka
- po potrebi ulja
- po ukusu soli
- po ukusu bibera
Priprema:
U posudu staviti sir, dodati jaja, posoliti i promešati. Paprikama ostraniti peteljke i semenke, dobro oprati i napuniti ih nadevom od sira.
Napunjene paprike poredjati u nauljenu tepsiju, čije smo dno prekrili lentama slanine. Preostali fil naneti na paprike i poprskati ih uljem.
Peći 15 minuta na 200 C.
U veći sud sipati paradajz sos, dodati sitno isečen beli luk, origano i promešati. Zapečene paprike preliti dobijenom mešavinom i naneti krupno rendan kačkavalj, poređati preostale lente slanine i peći još 15 minuta na istoj temperaturi.
Mini postupak pripreme pogledajte u našoj galeriji.
Recept je poslala naša čitateljka Bojana Đurović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka