Sastojci (za 12 mafina):

  • 190gr margarina 
  • 200gr brašna 
  • 200gr šećera
  • 3 kašike mleka
  • 3 kašike ulja
  • 3 jaja 
  • 2 vanilin šećera
  • pola praška za pecivo
  • ekstrat jagode borovnice, narandze, limuna i jabuke

    Za ukrašavanje:

    • 200gr prah šećera 
    • 3 kašike mleka 
    • mala kafena kašičica putera 
    • šarene mrvice  
    • žele bonbone

    Priprema:

    Čvrsto umutiti belanca, a zatim u drugu činiju umutiti margarin sa šećerom i vanilinim šećerom. Dodati žumanca, mleko i ulje i mutiti. Nakon toga dodati i brašno, pa varjačom lagano dodavati belanca.

    Dobijenu masu podeliti u 5 činijica, pa u svaku dodati po 2 male kafene kašičice ekstrata i sve dobro izmešati.

    U kalup za mafine stavite papirne korpice za mafine, pa u svaku korpicu dodati po 1 kašičicu smese, žutu, narandžastu, zelenu, crvenu i ljubičastu.

    Peći na 200 stepeni, 20 minuta.

    Ohlađene mafine ukrasiti smesom napravljenom od šećera u prahu, mleka i putera. Napravljenu smesu stavite u špric i ukrasite po želji.

    Recept je poslala naša čitateljka Dijana Popović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.