Sastojci:
Bela kora:
- 3 belanca
- 3 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 2 kašike ulja
Dve crne kore od po:
- 3 belanca
- 3 kašike šećera
- 5 kašike nemlevenog maka
- 2 kašike brašna
Krem:
- 0,5 l mleka
- 1 puding od vanile
- 6 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 200 g margarina
- ekstrakt od mentola par kapi
Dekoracija:
- 100 gr šlaga
- 1,5 dl mleka
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca, dodati šećer i mutiti da se dobije čvrst sneg, dodati brašno i ulje, promešati i sipati u okrugli kalup, prečnika 24 cm, obložen papirom za pečenje. Rernu zagrejati na 150 stepeni i peći koru dok ne porumeni. Odvojiti belanca od žumanaca, dodati šećer i mutiti da se dobije čvrst sneg, dodati brašno i mak, promešati i sipati u okrugli kalup prečnika 24 cm, obložen papirom za pečenje. Rernu zagrejati na 150 stepeni i peći koru dok ne porumeni. Postupak ponoviti još jednom da se dobiju dve crne kore. Umutiti žumanca sa pudingom. U mleko staviti šećer pa kuvati. Kada mleko počne da ključa sipati rastvorena žumanca sa pudingom i skuvati gust krem. Skloniti sa šporeta i ohladiti. Kad se ohladi dodati umućeni margarin i ekstrakt od mentola.
Slaganje: Mak kora – fil – bela kora – fil – mak kora – tanak sloj fila – šlag.
Recept je poslala naša čitateljka Marina Ignjatović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka