Sastojci:
- 600 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog lika
- 70 g šunke ili suvog vrata
- 1 jaje
- od 2 kriške sredina hleba
- 3 kašike mleka
- 2 kašike prezli
- biber, začin, so po ukusu,1/2 veze peršuna (sitno seckanog)
- 100 g kačkavalja(topljeni sir)
- 11 lenti tanko rezane slanine
Priprema: Samleti meso i luk u mašini za mlevenje mesa ili električnoj seckalici, a šunku ili suvi vrat sitno iseckati. Dodati jaje, hleb koji ste umočili u mleko i dobro ocedili, prezle i začine. Dobro izmešati i podeliti na 11 delova. Praviti duguljaste ćufte i u svaku staviti komad sira, obmotati slaninom i stavljati u tepsiju obloženu folijom ili papirom za pečenje. Stavite i čačkalice da se slanina ne odvoji tokom pečenja. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Recept je poslala naša čitateljka Bojana Đurović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.