Sastojci: 

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog lika
  • 70 g šunke ili suvog vrata
  • 1 jaje
  • od 2 kriške sredina hleba
  • 3 kašike mleka
  • 2 kašike prezli
  • biber, začin, so po ukusu,1/2 veze peršuna (sitno seckanog)
  • 100 g kačkavalja(topljeni sir)
  • 11 lenti tanko rezane slanine

Priprema: Samleti meso i luk u mašini za mlevenje mesa ili električnoj seckalici, a šunku ili suvi vrat sitno iseckati. Dodati jaje, hleb koji ste umočili u mleko i dobro ocedili, prezle i začine. Dobro izmešati i podeliti na 11 delova. Praviti duguljaste ćufte i u svaku staviti komad sira, obmotati slaninom i stavljati u tepsiju obloženu folijom ili papirom za pečenje. Stavite i čačkalice da se slanina ne odvoji tokom pečenja. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Recept je poslala naša čitateljka Bojana Đurović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.