Sastojci (za 16 porcija):
- 450 g lisnatog testa
- 6 kašika džema
- 120 g brašna
- 70 g šećera
- 70 g putera
Za šećerni preliv:
- 100 g šećera u prahu
- 3 kašičice limunovog soka
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Razvijte testo i razvucite ga po podmazanom plehu. Podgrejte džem i njime premažite testo. Pomešajte brašno, šećer i puter, napravite mrvice i rasporedite ih preko džema. Pecite oko 20 minuta. Za preliv prosejte šećer u prahu i pomešajte sa sokom od limuna. Prelijte kolač i sačekajte da se preliv stegne. Poslužite sa šlagom.
Vreme pripreme: 25 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka