Sastojci:

  • 300 g palenta
  • 100 g običnog brašna
  • 2 jajeta
  • 2 dl kiselog mleka
  • 1 prstohvat sode bikarbone
  • 1 kesica prašaka za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • po ukusu biber, origano, bosiljak
  • ulje za prženje
  • 3 kašike pavlake
  • 1 kašika majoneza

Priprema: Palentu pomešati sa brašnom, praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Dodajte jaja, soli, bibera, čubra, origana i karija. Promešajte sve sa kiselim mlekom. Ostavite da odstoji 20 minuta. Uštipke vadite kašikom i spuštajte polako u zagrejano ulje. Pržite uštipke okrećući sa svih strana da se podjednako isprže. Da dobiju zlatnu-braon boju. U posebnoj činijici pomešajte pavlaku i majonez i poslužite sa gotovim uštipcima. 

Recept je poslala naša čitateljka Adilja Hodža. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.