Sastojci:
- 120 gr mlevenih oraha
- 15 punih kašika brašna
- kora i sok pomorandže
- 1 dl mleka
- 3 jajeta
- 14 kašika šećera
- 150gr rendane bundeve (kratko kuvane)
- 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer, cimet
- Za glazuru
- 150 gr prah šećera
- sok od 1 pomorandže
Priprema: Pomešati sve suve sastojke: brašno, šećer, prašak, vanilin, orahe, cimet i koru pomorandže.
Potom dodati mleko, ulje sok i jaja. Rendanu bundevu kratko prokuvati i dobro ocediti, pa dodajti masi. Veći "djuveč" obložiti peki papirom i sipati masu pa staviti u već zagrejanu rernu, peći na 200C oko dvadesetak minuta - probodite iglom.
Umutiti pomorandžin sok i šećer u prahu i premazati topao ali ne vreo kolač.
Vreme pripreme: 35 minuta
Recept je poslala naša čitateljka Marija Mirković. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.