Sastojci:
- 500 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 200 g šećera u prahu
- kesica vanilin šećera
- 2 jaja
- 200 g margarina
- kašika kakaoa
- belance
Priprema: Umutite brašno, prašak za pecivo, šećer u prahu, vanilin šećer, 1 jaje I jedno žumance i rastopljeni margarin. Dobijenu smesu podelite na dva dela, pa u jedan deo dodajte kakao i ponovo ga umutite. Razvucite i svetlo i tamno testo na debljinu od 3 mm. Svetlo testo premažite umućenim belancem, preko njega stavite tamno testo, urolajte i stavite u frižider da odstoji 30 minuta. Ohlađeni rolat isecite na kolutove debljine 1 cm, poređajte ih u pleh i pecite 15 minuta na temperaturi od 190 stepeni.
Recept je poslala naša čitateljka Marija Mirković. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.