Sastojci:

400 gr pilećeg filea

2 jajeta

1 veza blitve

1 kriška mladog sira

nekoliko listova zelene salate 1 "šaka" rukole

so i biber

ulje

Za preliv:

2 kašike pavlake 1 kašičica senfa

Priprema:

Isecite piletinu na režnjeve, pobiberite i posolite pa prelijte uljem i promešajte.

Poklopite i ostavite da odstoji oko pola sata.

Za to vreme očistite i operite blitvu.

Par minuta je blanširajte u malo vode, na veoma tihoj vatri, poklopljeno.

Ocedite i ostavite na toplom.

Obarite jaja i rashladite pa oljuštite.

Dobro ugrejte tiganj i ispržite piletinu sa obe strane.

Pripremite preliv za salatu.

Izmešajte piletinu i blitvu pa prelijte i još jednom promešajte.

Složite listove salate na dno tacne pa preko sipajte salatu, ukrasite kriščicama mladog sira i kuvanih jaja.

Dodajte sezonsko povrće po želji - paradajz, krastavac, ljutu papričicu.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna