Sastojci:

4-5 srednja krompira

2-3 šargarepe

4 jaja

1/2 praziluka

150 g ćurećih prsa

180 g kisele pavlake (vrhnja) 150 ml majoneza

1 kašičica senfa

1/2 kašičice soli

Priprema:

Skuvajte krompir i šargarepu u posoljnoj vodi i odvojenim posudama, ocedite, pa oljuštite.

Posebno obarite jaja (stavite ih u hladnu vodu, pa od momenta ključanja kuvajte 8 minuta, a zatim ih prelijte hladnom vodom).

Kad se ohladite, oljuštite ih. 

Praziluk operite, očistite, pa iseckajte na kolutiće. Posolite i ostavite da odstoji pola sata.

Salamu, krompir, šargarepu i jaja iseckajte na kockice, stavite u odgovarajuću činiju, a zatim dodajte praziluk.

Pomešajte majonez, kiselu pavlaku, senf i so, te prelijte preko i sve lagano izmešajte da se lepo prožme.

Rashladite i služite uz roštilj il dr.pečenje, a možete je konzumirati i samostalno.

NAPOMENA: Ako želite, možete umesto ćurećih prsa staviti pileća ili čak neku drugu salamu po svom ukusu, a možete suhomesnati deo i sasvim da izostavite. Salata je sve lepša što duže stoji, te je možete pripremiti i dva dana ranije, pa sakriti, najbolje i od sebe.

Recept: Marina Stanojević

Izvor: Marina`s Taste