Sastojci:
Za kiselo testo: paketić kvasca
- 70 g šećera
- 2,5 dl mlakog mleka
- kesica vanilin-šećera
- so
- 500 g brašna
- 75 g istopljenog putera
- jaje
Za fil:
- 4 breskve (ili kompot od 8,5 dl)
- 250 g višanja (može i iz kompota)
- 250 g neslanog sremskog sira
- jaje
- 40 g šećera
- kašika limunovog soka
- 2 kašike skroba
- 40 g mlevenog maka
- Za mrvice:
- 60 g putera
- 60 g brašna
- 60 g mlevenog maka
- 60 g šećera
- kesica vanilin-šećera
Priprema:
- Kvasac i šećer umešajte u mleko i, kada smesa nadođe, s preostalim sastojcima zamesite glatko testo. Pokrijte i ostavite pola sata da nadođe, pa ga razvaljajte i prebacite u podmazan pleh.
- Breskve operite, prepolovite, izvadite koštice (ako su iz kompota, ocedite ih) i isecite na kriške. Višnje operite, očistite od koštica (iz kompota ocedite).
- Rernu zagrejte na 175 stepeni. Mikserom dobro umutite sir, jaja, šećer, limunov sok, skrob i mak.
- Od putera, brašna, maka, šećera i vanilin-šećera zamesite krupne mrvice.
- Breskve, višnje, masu od sira i mrvice po želji rasporedite preko testa. Pecite oko 40 minuta. Kolač ostavite da se ohladi u plehu.
Recepte piše: Maja Bunčić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka