Saša nam je otkrio da uglavnom voli hranu koja nije preterano zdrava. Mogao bi da živi na krompiru i majonezu koji je obavezan dodatak. Voli testenine, čokoladne slatkiše, mada u poslednje vreme sve češće svoj organizam obraduje ponekom salaticom ili dobrim potažom od povrća. Za muškarce koji nisu profesionalni kuvari, Saša kaže da kuvanje uvek ide uz proces zavođenja. On je svoju suprugu davno zaveo, pa sada pored toga što je mastor za pasulj u kuhinji se ponekad „igra“ ekspirimentišući i praveći sosove za testenine. Kaže da s obzirom na posao kojim se bavi, a novinarstvo je njegova prva i poslednja poslovna ljubav, ima sasvim nezdrav režim ishrane. Ponekad „samo trpa u sebe šta god stigne“, uglavnom kada nema vremena, a ponekad uživa u hrani. Kasna večera je neizbežni obrok svih onih koji nemaju radno vreme. Na pitanje s kim najviše voli da jede i koliko je važno da porodica ima zajednički ručak, Saša nam je odgovorio:

- Nema dileme da je najlepše ručati u svom domu, sa porodicom. Ovaj suludi ritam vremena u kojem živimo ne dopušta nam mnogo trenutaka provedenih u porodičnom okruženju, pa se supruga i ja trudimo da barem za trpezom budemo na okupu. Naš sin Andreja ima 13 godina i drago mi je što primećujem da su i za njega ti trenuci dragoceni.


Krompir sa slaninom

Potrebno je:

  • 6 krompira
  • 125 g pančete
  • 100 g maslaca
  • svež peršun
  • maslinovo ulje
  • so, biber


Priprema:

Krompir dobro oprati, pa svaki zaseći po širini nekoliko puta, ali ne do kraja (da bude kao harmonika). U svaki prorez zatim staviti po komadić slanine i list maslaca. Posoliti, pobiberiti, začiniti po ukusu, pa preliti sa malo maslinovog ulja. Peći u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Pre služenja posuti peršunom.

Tekst: Vesna Stanimirović