- Sastojci:
- 1 šolja pirinča
- 1 glavica luka
- 1 konzerva tunjevine
- 2 dcl soka od paradajza
- 50 gr kačkavalja
- ulje, so, biber
- origano i peršun
Priprema:
Obariti pirinač u malo vode - dolivati kako se kuva i pred kraj poklopiti da se upije višak vode.
Očistiti i iseckati luk na rebarca pa upržiti na malo ulja.
Sipati skuvan pirinač, dodati tunjevinu iz konzerve pa začiniti i dosuti sok od paradajza.
Ukuvati rižoto na tihoj vatri, doterati ukus po želji, na kraju dodati origano i skinuti s vatre.
Posuti rendanim kačkavaljem i posuti peršunom.
Recept: Kika kuvarica
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka