• Sastojci:
  • 1 pileće belo meso
  • 2 struka mladog crnog luka
  • 1 struk mladog belog luka
  • 2 mlade šargarepe
  • 1 tikvica
  • 1 zelena paprika ili 2 kašike ajvara
  • 8-10 mladih krompirića
  • 1,5 šoljica pirinča
  • 1 list rena
  • seckani peršun
  • so, vegeta, biber
  • 2 kašičice aleve paprike
  • list lovora
  • ulje

Priprema:

U veliki teflonski tiganj sipajte ulje, po vašem ukusu, ako volite masnije jelo onda otprilike znate koliko je to.

Crni i beli luk očistite i isecite na kolutove, zajedno sa zelenim delom.

Šargarepu i tikvicu očistite i isecite na kockice. Belo pileće meso takođe. Mladu, zelenu papriku iseckajte, a možete umesto nje dodati i ajvar, izuzetno lep ukus daje jelima sa povrćem. Krompiriće očistite i prepolovite.

Na ulju propržite luk i šargarepu, dodajte meso i zajedno pržite dok meso ne pobeli. Dodajte alevu papriku i sve dobro promešajte pa dodajte krompiriće i tikvice, zelenu papriku ili ajvar i sitno seckani list rena, nalijte čašom vode, promešajte i poklopite.

Pustite da se krčka neko vreme na tihoj vatri, a zatim dodajte i pirinač, posolite i dodajte začine po ukusu, dolijte još vode i ponovo poklopite i ostavite da se krčka. Kada krompir bude omekšao, znači da je i pirinač već skuvan, otklopite tiganj, isključite ringlu i ostavite đuveč da se dokrčka i uhvati tanku koricu odozgo. 

Trebalo bi da ispod korice đuveč ostane sočan, nikako suv i bez tečnosti pa obratite pažnju na to i dolivajte po malo vode povremeno dok se bude kuvao. Servirajte kao glavno jelo, uz sezonsku salatu.

Recept: Suzyca

Izvor: Coolinarika