• Sastojci:
  • 600 gr piletine
  • 150 gr slanine
  • 200 pirinča
  • 200 gr graška
  • 200 gr kuvanog pasulja
  • so i biber
  • 200 gr kisele pavlake
  • 100 ml mleka
  • 1 kašika brašna
  • so i biber
  • suvi začin
  • ulje

Priprema:

Pristavite opran pirinač da se kuva u malo vode.

Na ulju ispržite komade piletine (za ovaj recept odličan izbor je karabatak bez kostiju, ali vi izaberite po ukusu) tako da dobiju zlatnožutu koricu.

Pred kraj dodajte i seckanu slaninu da se malo otopi.

U veći đuveč složite komade piletine.

U polukuvan pirinač dodajte kuvani pasulj (možete da koristite onaj iz konzerve), grašak (može i zamrznuti) i sve lepo začinite po ukusu.

Sipajte mešavinu povrća oko komada piletine, tako da ima dovoljno tečnosti.

Pecite u rerni oko 20 minuta.

Izmešajte pavlaku sa mlekom, dodajte začina po potrebi i prelijte piletinu i povrće.
Pecite još oko pola sata, tako da pirinač bude potpuno kuvan.
Po želji zapecite ili ostavite da ima više safta.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI SA PILETINOM