• Sastojci:
  • 2 veće, zrele banane
  • 2 šolje ovsenih pahuljica
  • desetak urmi
  • šaka oraha
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • na vrh noža soli
  • rendan morski oraščić
  • cimet
  • malo ulja ili putera

Priprema:

Podmažite uljem ili puterom posudu za pečenje.

Oljuštite banane i ispasirajte ih. Dodajte vanilu, pa zatim i ovsene pahuljice, urme, orahe i so. Dobro sjedinite.

Sipajte masu u posudu za pečenje, lepo izravnajte.

Poprašite oraščićem ili cimetom (ove začine možete izostaviti, po želji).

Pecite oko pola sata, na temperaturi od oko 170C stepeni, tek toliko da ivice postanu zlatnožute.

Isecite štanglice ili rustično izlomite i svaku ukrasite kolutom sveže banane.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna