- Sastojci:
- 2 veće, zrele banane
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- desetak urmi
- šaka oraha
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- na vrh noža soli
- rendan morski oraščić
- cimet
- malo ulja ili putera
Priprema:
Podmažite uljem ili puterom posudu za pečenje.
Oljuštite banane i ispasirajte ih. Dodajte vanilu, pa zatim i ovsene pahuljice, urme, orahe i so. Dobro sjedinite.
Sipajte masu u posudu za pečenje, lepo izravnajte.
Poprašite oraščićem ili cimetom (ove začine možete izostaviti, po želji).
Pecite oko pola sata, na temperaturi od oko 170C stepeni, tek toliko da ivice postanu zlatnožute.
Isecite štanglice ili rustično izlomite i svaku ukrasite kolutom sveže banane.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka