Jedinstven način da dobijete super reš krompiriće a da sredina bude meka "kao duša" jeste da ih obarite pre nego što ih ispržite, piše Lepa & Srećna.

  • Sastojci:
  • 4 krupna krompira
  • 2 čena belog luka
  • pola veze peršuna
  • 50 gr parmezana
  • 4 kašike putera
  • so, biber
  • maslinovo ulje

Priprema:

Krompir oljuštite, isecite na kockice i naspite u njega hladnu vodu da ogrezne malo više od par centimetara.
Stavite na jaku vatru dok ne provri, posolite malo vodu, pa čim provri smanjite i kuvajte na tihoj vatri oko 10 do 15 minuta.

Ocedite krompir i sipajte ga na pek-papir na koji ste postavili deblji sloj kuhinjskih ubrusa tako da upiju vodu.

Neka bude u jednom sloju i neka se polako suši desetak minuta.

Za to vreme, očistite i iseckajte beli luk i peršun. Otopite puter u mikrotalasnoj rerni, dodajte beli luk i peršun, so i biber pa promešajte i ostavite sa strane.

Na tiganju zagrejte ulje i pržite krompiriće desetak minuta - deo po deo - tako da imate dosta mesta u tiganju da ih mešate. Kad budu zlatnožuti i reš sa svih strana, izvadite na topao tanjir. Kad sve bude gotovo, prespite u činiju sa pripremljenim puterom, lukom i peršunom. Sve dobro promešajte i servirajte.

Recept: Kuvarica Kika

Izvor: Lepa & Srećna