• Sastojci:
  • 100 gr pečenog kikirikija
  • 100 gr šargarepe
  • 1 velika crvena paprika
  • 1 glavica luka
  • so, ulje, sirće

Priprema:

Naseckajte šargarepu na uske tračice (žilijen), pa ubacite u vreli tiganj premazan uljem, zajedno sa kikirikijem.

Pržite naglo, da se šargarepa kratko karamelizira pa ostavite da se ohladi.

Naseckajte crvenu papriku i glavicu luka, posolite i začinite sirćetom pa ostavite da malo odstoji.

Pomešajte papriku i luk sa šargarepom i kikirikijem, prelijte uljem u kojem su se pržili pa doterajte ukus po želji.

Napomena: po želji, možete ovu salatu zaljutiti ljutom papričicom. Naročito je ukusna ako ulje od prženja i malo prženog kikirikija sameljete u blenderu pa dodate i maslinovog ulja i limuna - ovaj preliv (dresing) možete koristiti i za druge salate.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA SLANE SALATE ZA PREDJELO