Sastojci:
- 1 glavica mladog karfiola
- 40-50 g prezli
- ulje
- 200 g brašna
- so
- suvi začin
- 1/4 kesice praška za pecivo
- 1/4 l kisele vode
Priprema:
Obariti glavicu karfiola sa malo suvog začina.
U brašno dodati suvi začin, so, prašak za pecivo, kiselu vodu i napraviti masu kao za palačinke.
Staviti dosta ulja u šerpu (kao za posne krofne) i kad se dobro zagreje spuštati u njega cvetiće od barenog karfiola koje smo prethodno umočili u brašno pomešano sa solju, zatim u masu za pohovanje, pa u prezle.
PROČITAJTE JOŠ: PREBRANAC KAKAV SU SPREMALE NAŠE BAKE: recept za savršeno gust pasulj iz rerne (RECEPT+POSNO)
Prži se kratko, koliko da porumeni.
Ovako pripremljen karfiol, odlično je poslužiti uz sos od belog luka.
Izvor: Posna jela
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka