Mnogi izbegavaju krompir salatu zbog jakog mirisa luka, a ovo je recept upravo za njih, piše Lepa & Srećna.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 veći krastavac (oko 250 gr)
  • suvi začin
  • sirće
  • senf
  • brašno
  • maslinovo ulje (može se izbaciti u dane posta)
  • mirođija, peršun

Priprema:

Obarite u slanoj vodi oljušten krompir isečen na kolutove ili kockice po želji. Par kolutova izgnječite, dolijte vodu od kuvanja i razmutite kašičicu brašna pa zakuvajte sa suvim začinom.

Kad se ohladi, u preliv dodajte jabukovo sirće i senf po ukusu. Oljuštite i isecite krastavac, pomešajte sa ohlađenim krompirom i prelivom, dodajte peršun, mirođiju, so i biber po ukusu, kao i maslinovo ulje.

Dobro rashladite, pa servirajte dekorisano režnjevima zelene paprike i kolutovima paradajza.

Izvor: Lepa & Srećna