Možda ste navikli da musaka sadrži mleveno meso, ali zašto ne biste probali nešt drugačije, iskoristili sezonu bundeva i obradovali ukućane. Ovo je recept za četvoročlanu porodicu, tako da uz ovu musaku možete da servirate uz zelenu salatu, piše Lepa & Srećna.

Sastojci 

  • 500 g očišćene bundeve
  • 4-5 većih krompira
  • 250 g fete 
  • 4 dl jogurta
  • 2 jajeta
  • 2 prstohvata provansalskog začina (ili nekog drugog, po želji)
  • so, biber
  • maslinovo ulje 

PROČITAJTE JOŠ: JESENJI SPECIJALITET: punjena bundeva po ukusu pravih gurmana (RECEPT)

Priprema

Oljuštite krompir, isecite ga na tanje kolutove i stavite u posoljenu vrijuću vodu da se kuva 8-10 minuta. U međuvremenu bundevu isecite na kockice, ubacite u krompir i sve zajedno kuvajte još 5 minuta. Ocedite. Odvojeno dobro umutite jaja i jogurt, dodajte sveže mleven biber i provansalske začine. Po želji, dodajte i malo drobljenog belog luka. Posudu za pečenje malo pokapajte maslinovim uljem, sipajte krompir i bundevu, odozgo dodajte kockice fete i sve zalijte smesom od jaja i jogurta. Pecite na 200 stepeni 20-25 minuta, sve dok musaka ne dobije lepu zlatnožutu koricu.

Izvor: Lepa i Srećna