Možda ste navikli da musaka sadrži mleveno meso, ali zašto ne biste probali nešt drugačije, iskoristili sezonu bundeva i obradovali ukućane. Ovo je recept za četvoročlanu porodicu, tako da uz ovu musaku možete da servirate uz zelenu salatu, piše Lepa & Srećna.
Sastojci
- 500 g očišćene bundeve
- 4-5 većih krompira
- 250 g fete
- 4 dl jogurta
- 2 jajeta
- 2 prstohvata provansalskog začina (ili nekog drugog, po želji)
- so, biber
- maslinovo ulje
Priprema
Oljuštite krompir, isecite ga na tanje kolutove i stavite u posoljenu vrijuću vodu da se kuva 8-10 minuta. U međuvremenu bundevu isecite na kockice, ubacite u krompir i sve zajedno kuvajte još 5 minuta. Ocedite. Odvojeno dobro umutite jaja i jogurt, dodajte sveže mleven biber i provansalske začine. Po želji, dodajte i malo drobljenog belog luka. Posudu za pečenje malo pokapajte maslinovim uljem, sipajte krompir i bundevu, odozgo dodajte kockice fete i sve zalijte smesom od jaja i jogurta. Pecite na 200 stepeni 20-25 minuta, sve dok musaka ne dobije lepu zlatnožutu koricu.
Izvor: Lepa i Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka