Sastojci:

8 do 10 debljih palačinki 

400 gr kesten-pirea

2 dcl slatke pavlake

sok od 2 srednje pomorandže (oko 1.5 dcl soka)

Priprema: 

Za početak napravite palačinke mekane kao duša po receptu koji uvek uspeva. Prilikom pečenja u tiganj slobodno sipajte malo više smese kako biste dobili deblju palačinku.

Slatku pavlaku mutite mikserom dok ne dobijete čvrst šlag. Stavite ga u frižider. U keste-pire sipajte sok od pomorandže i mešajte dok se ne sjedine u glatku smesu. Po potrebi dodajte još malo soka ili pak oduzmite ako vam se čini daje smesa previše retka. Zatim u nju lagano umešajte umućeni šlag.

Na tacnu za tortu stavite palačinku pa je premažite debljim slojem fila. Naizmeničnoslažite slojeve dok ne potrošite sve palačinke i fil.

SAVET: Ako ne volite pomorandže, sok možete zameniti  mlekom. Na tortu na kraju možete ukrasiti sa malo strugane tamne čokolade.

Izvor: Zadovoljna