Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRAVI MAĐARSKI GULAŠ: Specijalitet od junetine sa puno safta (RECEPT)

Mađarski gulaš je za mnoge najukusniji među jelima ove vrste, kralj među gulašima.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Danas možemo pronaći više verzija recepata za spremanje ovog starog, dobrog mađarskog specijaliteta, ali je pitanje koji je pravi i najbolji. Svi uživaju jedući gulaš, a umetnost je spremiti ga. To znaju svi kuvari, pa se često utrkuju koji će od njih biti najbolji majstor za mađarsku verziju ovog delikatesnog jela.

Pročitajte i ovo

Za sve ljubitelje dobre hrane,  kuvarica  Aranka Varnju podelila je sa nama tajnu svog čuvenog mađarskog gulaša.

Mađarski  gulaš  (recept  za  10  osoba)

Sastojci:

  • 1,5 kg crnog luka
  • 200 ml ulja
  • 20 g soli
  • 2,5 kg junetine
  • 30 g začina za jelo
  • 10 g bibera
  • 50 g mlevene crvene slatke paprike
  • 30 g mlevene crvene ljute paprike
  • 5 g belog luka

Priprema:

Iseckajte na kockice crni luk i stavite u lonac, dodajte ulje, i odmah  zatim so da bi se luk bolje sjedinio.  

Dinstajte ga dok ne dobijete želatin, tj. gustu masu. Iseckajte junetinu na kockice (2,5x2,5cm) i dodajte je u  izdinstani luk, zatim nalijte vode  toliko da prekrije meso.

U sve  to dodajte začin za jelo,  biber, mlevenu crvenu  slatku papriku, mlevenu  crvenu ljutu papriku,  beli luk, i ostavite da se  kuva 2-3 sata na  umerenoj vatri (u zavisnosti od mesa).  

Kad se to sve lepo sjedini, tj. dobijete gustinu, gulaš je  spreman za jelo!

Pročitajte i ovo

Pripremila: Marija Jakob

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije