Danas možemo pronaći više verzija recepata za spremanje ovog starog, dobrog mađarskog specijaliteta, ali je pitanje koji je pravi i najbolji. Svi uživaju jedući gulaš, a umetnost je spremiti ga. To znaju svi kuvari, pa se često utrkuju koji će od njih biti najbolji majstor za mađarsku verziju ovog delikatesnog jela.
Za sve ljubitelje dobre hrane, kuvarica Aranka Varnju podelila je sa nama tajnu svog čuvenog mađarskog gulaša.
Mađarski gulaš (recept za 10 osoba)
Sastojci:
- 1,5 kg crnog luka
- 200 ml ulja
- 20 g soli
- 2,5 kg junetine
- 30 g začina za jelo
- 10 g bibera
- 50 g mlevene crvene slatke paprike
- 30 g mlevene crvene ljute paprike
- 5 g belog luka
Priprema:
Iseckajte na kockice crni luk i stavite u lonac, dodajte ulje, i odmah zatim so da bi se luk bolje sjedinio.
Dinstajte ga dok ne dobijete želatin, tj. gustu masu. Iseckajte junetinu na kockice (2,5x2,5cm) i dodajte je u izdinstani luk, zatim nalijte vode toliko da prekrije meso.
U sve to dodajte začin za jelo, biber, mlevenu crvenu slatku papriku, mlevenu crvenu ljutu papriku, beli luk, i ostavite da se kuva 2-3 sata na umerenoj vatri (u zavisnosti od mesa).
Kad se to sve lepo sjedini, tj. dobijete gustinu, gulaš je spreman za jelo!
Pripremila: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka