Sastojci:
- 3 glavice crnog luka
- 1½ vezica peršuna
- 600 g mlevenog junećeg mesa
- 3 jajeta
- 4 kriške starog hleba
- so, biber, aleva paprika
- 2 kašike senfa
- 2 kašike ulja
- 5 dl supe
- 1 kg krompira
- 4 kašike piva
- 8 kašika ulja
- šećer
- krastavac
Priprema:
Stavite u činiju meso, dva sitno seckana luka, trećinu seckanog peršuna, jaja i izmrvljen hleb. Dobro umesite i začinite solju, biberom, paprikom i kašikom senfa. Napravite 12 ćuftica i ispržite ih sa svih strana na ulju.
Preostali luk sipajte u supu, pa napola zakuvajte. Skuvani krompir oljuštite i isecite na kriške, posolite i pobiberite, pa dodajte pivo, ulje, šećer i kašiku senfa, podlijte supom s kuvanim lukom, promešajte i pustite da odstoji najmanje 10 minuta. Svež krastavac oljuštite i isecite na tanke šnite, pa ga s preostalim seckanim peršunom umešajte u krompir.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka