Učesnica uzbudljivog kulinarskog programa "Majke&Snajke" Roberta pravi je majstor u pripremanju ukusnih specijaliteta. Svoje veštine je pokazala pred kamerama, a od ruke joj ide priprema svih jela, a posebno onih od mesa.

Sa nama je odlučila da podeli recept za lovačke šnicle. Iako mnogi u ovaj gurmanski specijalitet stavljaju brojne dodatke Roberta tvrdi da je jednostavan starinski recept najbolji.

Dobiti ukusno, meko i sočno meso nije lako, ali evo kako je to moguće.

Sastojci:

500 g svinjskih šnicli

1 kašika brašna

2-3 kašike ulja

1 kocka za supu

2 čena belog luka, crni luk, lovorov list, so biber

Priprema: Isečene šnicle pobiberite, posolite i stavite da odstoje pola sata. Potom ih sa obe strane uvaljajte u brašno. U šerpu stavite litar i po vode, kocku za supu, pa ubacite šnicle da se dinstaju oko 30 minuta. U ulju propržite crni luk, dodajte brašno, začine, pa nalite vodom kako biste dobili sos. Smesu koju ste napravili sipajte u šerpu u kojoj se dinstaju šnicle. Dodajte beli luk. 

Ovako ukusno pripremljeno meso, možete poslužiti sa pire krompirom.

 Izvor: Lepa&Srećna