Priprema:
Piletinu oprati i osušiti ali joj ne skidati kožicu. Odstraniti višak masnoće.
U veću činiju staviti piletinu, preliti limunovim sokom i maslinovim uljem, posuti narendanom limunovom koricom i sitno iseckanim začinskim biljem, dodati crvenu dimljenu mlevenu papriku i pobiberiti po ukusu i sve dobro izmešati.
Otvoriti kesu za pečenje i staviti piletInu u nju, ako ima bilo kakvog soka ili začina u zdeli, sipajte i to u kesu.
Zatvorite kesu gore sa nekim kuhinjskim koncem i iglom gore izbosti kesu na nekoliko mesta u gornjem delu.
Staviti kesu u vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći i sve zajedno staviti u frižider najmanje nekoliko sati, da se meso marinira.
Uključiti rernu na 185C stepeni i peći piletinu oko sat vremena.
Pečenu piletinu izvaditi napolje iz rerne, pažljivo raseći kesu sa makazama po sredini (pazite da vas para iz kese ne ispeče), izvaditi komade mesa a sok koji je ostao u kesi, preliti preko piletine.
Poslužiti toplu sa nekim prilogom i salatom po izboru.
Recept: Zorica Pavlović
Izvor: Pomoravka
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka