Priprema:
Oprane kupine složite u šerpu za pekmez, svaki red pospite šećerom.
Neka odstoji pola sata pa polako zagrevajte na srednjoj vatri.
Kad počne da vri, smanjite vatru i kuvajte oko pola sata neprekidno mešajući.
Skidajte penu sa džema dok se kuva.
Na kraju dodajte vanilin šećer i sipajte vruć džem u vruće, sterilisane tegle.
Napomena: ako više volite pekmez, pre kuvanja promešajte štapnim mikserom voće. Količinu šećera možete smanjiti a dodati malo fiksatora za pekmez - po uputstvu.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka