Priprema:
U blenderu izmiksajte oljušten luk, šargarepu i slaninu.
Sipajte mešavinu u dublju šerpu (koja može u rernu), na ugrejan puter i na tihoj vatri ostavite pet minuta da omekša.
Dodajte mleveno meso i upržite ga, dodajući vino.
Paradajz oljuštite i malo ocedite ili upotrebite pelat iz konzerve (gotova količina treba da bude 400 gr).
Izmiksajte ga u blenderu pa dodajte mesu.
Dodajte pola kocke za supu rastvorenu u 500 ml tople vode i lorber. Poklopite šerpu i ubacite u rernu ugrejanu na 150C stepeni na oko sat vremena.
Drugu polovinu kocke rastvorite u litar vode i ugrejte da bude topla.
Šerpu s mesom premestite na ringlu i na tihoj vatri umešajte pirinač pa dolivajte polako vodom sa kockom.
Pratite kako se pirinač kuva, dodajući pomalo vodu i mešajući tako da sos ponovo postane gust.
List lorbera izbacite.
Trebalo bi da pirinač bude gotov za dvadesetak minuta, ali isprobajte ukus i začinite dodatno po potrebi.
Pre služenja, pospite parmezanom i ukrasite listom peršuna.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.