Potrebno je (za 8 osoba):

  • 500 g slatkih mandarina iz kompota (konzerva)
  • 250 g maskarpone sira
  • 40 g vanilin-šećera
  • 200 ml soka pomorandže
  • 250 ml slatke pavlake
  • 200 g piškota
  • 100 g bele čokolade

Priprema:

1. Ocedite mandarine. Maskarpone pomešajte sa vanilin-šećerom i 50 ml soka pomorandže. Umutite pavlaku i umešajte je.

2. Polovinu piškota poređajte po manjem kalupu za tiramisu, poprskajte sa malo soka i poređajte dve trećine mandarina. Premažite polovinom krema. Poređajte odozgo ostatak piškota, natopite sokom, poređajte ostatak voća i premažite ostatkom krema. Poravnajte krem, pokrijte folijom i hladite u frižideru oko 2 sata.

3. Narendajte belu čokoladu preko tiramisua i služite isečeno na parčiće.

Vreme pripreme: 45 minuta

Recepte piše: Marija Jakob