Potrebno je (za 8 osoba):
- 500 g slatkih mandarina iz kompota (konzerva)
- 250 g maskarpone sira
- 40 g vanilin-šećera
- 200 ml soka pomorandže
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g piškota
- 100 g bele čokolade
Priprema:
1. Ocedite mandarine. Maskarpone pomešajte sa vanilin-šećerom i 50 ml soka pomorandže. Umutite pavlaku i umešajte je.
2. Polovinu piškota poređajte po manjem kalupu za tiramisu, poprskajte sa malo soka i poređajte dve trećine mandarina. Premažite polovinom krema. Poređajte odozgo ostatak piškota, natopite sokom, poređajte ostatak voća i premažite ostatkom krema. Poravnajte krem, pokrijte folijom i hladite u frižideru oko 2 sata.
3. Narendajte belu čokoladu preko tiramisua i služite isečeno na parčiće.
Vreme pripreme: 45 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.