Potrebno je (za 4 osobe):

  • 300 g trakaste testenine
  • so
  • 2 glavice crnog luka
  • 400 g šampinjona (iz tegle)
  • 8 junećih medaljona (po 75 g)
  • 4 kašike ulja
  • crni biber
  • kašika sušene majčine dušice
  • 6 kašika balzamiko sirćeta
  • 300 ml bujona
  • 100 ml slatke pavlake
  • 2 kašike gustina
  • malo šećera
  • 20 g rukole

Priprema:

1. Testeninu skuvajte u dosta posoljene vode. Očistite crni luk i iseckajte ga na kockice. Ocedite šampinjone. 

2. Meso operite, obrišite i kuhinjskim koncem uvežite u medaljone. Zagrejte ulje u tiganju, pa na njemu sa svake strane pržite medaljone po 3 minuta. Posolite i pobiberite. Izvadite iz tiganja. 

3. Izdinstajte crni luk u tiganju. Dodajte šampinjone i majčinu dušicu. Posolite i pobiberite. Dodajte balzamiko sirće, bujon i slatku pavlaku. Ostavite da se sve zajedno kuva, pa umešajte gustin. Na kraju začinite solju, biberom i šećerom. 

4. Rukolu očistite, operite i ocedite. Testeninu takođe ocedite i pomešajte sa rukolom. Servirajte testeninu sa medaljonima i sosom. Po želji, ukrasite grančicama majčine dušice i servirajte dok je toplo.

Vreme pripreme: 25 minuta

Recepte piše: Marija Jakob