Potrebno je (za 4 osobe):
- 300 g trakaste testenine
- so
- 2 glavice crnog luka
- 400 g šampinjona (iz tegle)
- 8 junećih medaljona (po 75 g)
- 4 kašike ulja
- crni biber
- kašika sušene majčine dušice
- 6 kašika balzamiko sirćeta
- 300 ml bujona
- 100 ml slatke pavlake
- 2 kašike gustina
- malo šećera
- 20 g rukole
Priprema:
1. Testeninu skuvajte u dosta posoljene vode. Očistite crni luk i iseckajte ga na kockice. Ocedite šampinjone.
2. Meso operite, obrišite i kuhinjskim koncem uvežite u medaljone. Zagrejte ulje u tiganju, pa na njemu sa svake strane pržite medaljone po 3 minuta. Posolite i pobiberite. Izvadite iz tiganja.
3. Izdinstajte crni luk u tiganju. Dodajte šampinjone i majčinu dušicu. Posolite i pobiberite. Dodajte balzamiko sirće, bujon i slatku pavlaku. Ostavite da se sve zajedno kuva, pa umešajte gustin. Na kraju začinite solju, biberom i šećerom.
4. Rukolu očistite, operite i ocedite. Testeninu takođe ocedite i pomešajte sa rukolom. Servirajte testeninu sa medaljonima i sosom. Po želji, ukrasite grančicama majčine dušice i servirajte dok je toplo.
Vreme pripreme: 25 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.