Potrebno je za 8 osoba:

Za seckanu piletinu:

  • 1 kg pilećeg belog mesa
  • so, biber 
  • 2 čena belog luka 
  • 4 kašike slatkog čili sosa 
  • 4 kašike soja-sosa
  • 2 kesice testa za tempuru
  • ulje za fritiranje
  • Za povrće sa karijem:
  • 500 g šargarepe 
  • 500 g celera 
  • glavica karfiola
  • 500 ml bujona
  • crni luk
  • ljuta papričica 
  • 2 kašike
  • ulje od kikirikija 
  • 200 g svežih sojinih klica 
  • 100 ml pirinčanog vina 
  • 2 kašike karija 
  • gustin, so, biber

Priprema:

1. Meso operite, prosušite i isecite na kockice veličine zalogaja. Posolite i pobiberite.

2. Očistite beli luk, iseckajte ga, pa pomešajte sa čili-sosom i soja-sosom. Ovim prelijte meso i marinirajte ga u frižideru 30 minuta. Tri šargarepe operite, očistite i isecite na trake. Celer očistite, operite i isecite na trake. Očistite karfiol, operite ga i izdeliti na ružice, a zatim ga isecite na manje delove.

3. Zagrejte supu, pa u njoj skuvajte povrće, izvadite ga i ostavite da se ocedi. Očistite crni luk i isecite ga na režnjeve. Papričicu operite, prepolovite, očistite i isecite na kockice. Zagrejte ulje u voku, pa izdinstajte crni luk i papričicu. Dodajte šargarepu, karfiol i celer, pa pržite u voku uz stalno mešanje. Operite sojine klice, ocedite ih i izdinstajte sa povrćem. Dolijte bujon i pirinčano vino. Umešajte kari i sve kuvajte 5 minuta. Umešajte malo gustina i posolite i pobiberite.

4.Testo za tempuru pomešajte sa vodom prema uputstvu na kesici. Zagrejte ulje u fritezi, pa kockice piletine umačite u testo i pržite u fritezi da dobiju zlatnožutu boju. Meso servirajte sa povrćem u kariju.

Vreme pripreme: 45 minuta

Priredila: Marija Jakob