Potrebno je (za 50 komada):
- 100 g mlečne čokolade
- 250 g mlevenih badema
- 50 g brašna
- 200 g meda
- jaje
- 2 kašičice kakaa u prahu
- ½ kašičice cimeta
- prstohvat čilija
- šećer
Priprema:
1. Naseckajte čokoladu nožem pa je zamesite sa bademima, brašnom, medom, jajetom, kakaom i začinima u glatko testo. Umotajte testo u foliju i ostavite sat vremena u frižideru. Rernu zagrejte na 180 stepeni.
2. Presecite kesicu za zamrzivač. Jednu polovinu pospite šećerom. Na to stavite testo, malo ga pritisnite, pa pospite šećerom. Prekrijte drugom polovinom kesice, pa testo razvucite oklagijom na debljinu oko 7 milimetara. Isecite srca i pospite ih šećerom. Stavite ih na papir za pečenje i pecite u rerni desetak minuta. Ostavite ih da se ohlade.
Vreme pripreme: 100 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka