Potrebno je (za 50 komada):

  • 100 g mlečne čokolade
  • 250 g mlevenih badema
  • 50 g brašna
  • 200 g meda
  • jaje
  • 2 kašičice kakaa u prahu
  • ½ kašičice cimeta
  • prstohvat čilija
  • šećer

Priprema: 

1. Naseckajte čokoladu nožem pa je zamesite sa bademima, brašnom, medom, jajetom, kakaom i začinima u glatko testo. Umotajte testo u foliju i ostavite sat vremena u frižideru. Rernu zagrejte na 180 stepeni.

2. Presecite kesicu za zamrzivač. Jednu polovinu pospite šećerom. Na to stavite testo, malo ga pritisnite, pa pospite šećerom. Prekrijte drugom polovinom kesice, pa testo razvucite oklagijom na debljinu oko 7 milimetara. Isecite srca i pospite ih šećerom. Stavite ih na papir za pečenje i pecite u rerni desetak minuta. Ostavite ih da se ohlade.

Vreme pripreme: 100 minuta

Recepte piše: Marija Jakob