Sastojci:

  • 600 g svinjetine
  • 4 kašike ulja 
  • 100 g crnog luka 
  • 10 g slatke aleve paprike 
  • so 
  • 100 g paradajza 
  • 2 paprike (zelena i crvena) 
  • ljuta papričica 
  • kašika vegete 

    Priprema:

    Meso isecite na tračice (žilijen), luk na rebarca, očišćenu papriku na manje komadiće, a paradajz bez ljuske na kocke. Na ugrejanom ulju propržite luk do svetložute boje. Smanjite temperaturu, dodajte alevu papriku i izmešajte. Potom dodajte meso, ispržite ga, dodajte i naseckanu ljutu papričicu, pa sve pospite vegetom. Zalijte a malo vode i pokriveno dinstajte. Povremeno promešajte, a vodu dodajte po potrebi, ali tek malo. Kad meso omekša, umešajte papriku i paradajz. Na kraju možete da dodate i kašiku brašna razmućenog s malo vode. Sve zajedno još kratko propržite. 

    Vreme pripreme: 50 minuta

    Napomena: Perkelt možete i da zamrznete – ohladite i razdelite u kesice, pa stavite u zamrzivač. Kad odmrzavate, stavite perkelt na nekoliko sati u frižider, a zatim u posudi s malo vode zagrevajte na umerenoj temperaturi. 

    Recepte piše: Milja Lukić