Sastojci:
- 600 g svinjetine
- 4 kašike ulja
- 100 g crnog luka
- 10 g slatke aleve paprike
- so
- 100 g paradajza
- 2 paprike (zelena i crvena)
- ljuta papričica
- kašika vegete
Priprema:
Meso isecite na tračice (žilijen), luk na rebarca, očišćenu papriku na manje komadiće, a paradajz bez ljuske na kocke. Na ugrejanom ulju propržite luk do svetložute boje. Smanjite temperaturu, dodajte alevu papriku i izmešajte. Potom dodajte meso, ispržite ga, dodajte i naseckanu ljutu papričicu, pa sve pospite vegetom. Zalijte a malo vode i pokriveno dinstajte. Povremeno promešajte, a vodu dodajte po potrebi, ali tek malo. Kad meso omekša, umešajte papriku i paradajz. Na kraju možete da dodate i kašiku brašna razmućenog s malo vode. Sve zajedno još kratko propržite.
Vreme pripreme: 50 minuta
Napomena: Perkelt možete i da zamrznete – ohladite i razdelite u kesice, pa stavite u zamrzivač. Kad odmrzavate, stavite perkelt na nekoliko sati u frižider, a zatim u posudi s malo vode zagrevajte na umerenoj temperaturi.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka