Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 12 kašika vruće vode
  • kesica praška za pecivo
  • 150 g mlevenih oraha

Fil:

  • 12 kašika šećera
  • 8 dl mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g oraha (najbolje je da polovinu sameljete, a drugu polovinu izdrobite)

Dobro umutite žumanca sa šećerom i vrućom vodom, dodajte brašno s praškom za pecivo i mlevene orahe. Ispecite koru i kad se ohladi dvaput je presecite da dobijete tri kore. Napravite karamel od šećera tako što ćete ga istopiti na blagoj vatri da dobije zlatastu boju. U karamel dodajte 7 dl mleka i kuvajte dok ne bude ujednačeno. Odvojeno pomešajte 1 dl mleka s pudingom, stavite da se kuva s karamel mlekom kao i za svaki puding. Ohladite. Posebno umutite margarin sa šećerom u prahu, pomešajte s prohlađenim pudingom i dodajte orahe. Filujte tortu.

Napomena: Koru možete da ispečete i u velikom plehu od rerne i da isečete tri dela.

Recepte piše: Milja Lukić