Sastojci:
- 9 žumanaca
- jaje
- brašno po potrebi
Fil:
- 500 g badema
- 250 g maslaca
- 250 g prah-šećera
Preliv:
- 1 kg šećera
- malo vode
- šipka vanile
- 1 limun
Priprema:
Od žumanaca, jajeta i brašna zamesite testo kao i za svake rezance. Oblikujte loptu, ostavite je da malo odstoji, pa je razvaljajte što tanje možete. Ostavite tako razvučeno testo da se malo prosuši, pa ga urolajte i secite rezance što tanje možete. Raširite ih na čist stolnjak da se prosuše. Maslacem podmažite pleh, pa ređajte red kadaifa, red oljuštenog mlevenog badema, red listića maslaca, red šećera u prahu. Poslednji red je kadaif. Stavite da se peče na 180-200 stepeni, a za to vreme napravite preliv od šećera prelivenog s malo vode (tek da ogrezne) i dodatom šipkom vanile. Na umerenoj vatri špinujte dok ne postane gusto poput meda. U gotov preliv stavite limun isečen na kolutove, kuvajte još malo i sklonite s vatre. Polupečen kadaif polako prelijte prelivom i vratite u rernu da se još peče. Gotov kadaif ostavite da se sasvim ohladi u prelivu jer – što je duže u prelivu, sve je ukusniji.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka