• Sastojci:
  • 1 kg šlaga
  • 750 ml hladne kisele vode
  • 300 g mlevene plazme
  • 500 g noblica keksa
  • 200 g mlečne čokolade
  • 100 g mlevenih lešnika
  • 150 g krupno seckanih lešnika

Priprema:

Noblice potopite u mleko i postavite na tacnu kao koru, zatim umutite 300 g šlaga sa 2,5 dl kisele vode i dodajte u taj šlag mlevenu plazmu, pa nanesite fil preko noblica. Umutite novih 300 g šlaga sa 2 dl kisele vode i u taj šlag dodajte rendanu čokoladu i nanesite fil na prethodni. Zatim umutite 200 g šlaga sa 1,5 dl kisele vode i dodajte mleven i seckan lešnik, nanesite fil i na kraju stavite ostatak šlaga i ukrasite.

Napomena: Po želji, možete da ubacite i sezonsko voće u fil s lešnicima, na primer jagode.