Sastojci:

  • 1/2 šoljice omekšalog maslaca 
  • šoljica šećera 
  • 2 kašičice paste od vanile ili ekstrakta vanile 
  • 2 jajeta 
  • 2 šoljice brašna 
  • šoljica mlevenih blanširanih badema 
  • kašika praška za pecivo 
  • 1/2 kašičice sode bikarbone 
  • 1/4 kašičice soli 
  • 1,5 šoljice kondenzovanog mleka 

Za krem: 

  • 250 g maskarponea 
  • 1/4 šoljice otopljenog maslaca 
  • kašičica paste od vanile ili ekstrakta vanile 
  • 120 g bele čokolade

I još: 

  • sveže voće po izboru 

Priprema:

Izmiksujte maslac, šećer i vanilu najmanjom brzinom. Dodajte jedno po jedno jaje sve vreme mešajući mikserom. Prosejte zajedno brašno, badem, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so, pa dodajte smesi s maslacem i jajima naizmenično s kondenzovanim mlekom, u tri navrata. Pecite u kalupima za mafine oko 25 minuta na 200 stepeni. Ohladite. Za krem pomešajte maskarpone s maslacem i vanilom, dodajte otopljenu belu čokoladu i promešajte da se smesa poveže. Svaki mafin premažite ovim belim kremom i ukrasite svežim voćem po izboru.