Sastojci:
- 1/2 šoljice omekšalog maslaca
- šoljica šećera
- 2 kašičice paste od vanile ili ekstrakta vanile
- 2 jajeta
- 2 šoljice brašna
- šoljica mlevenih blanširanih badema
- kašika praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 1,5 šoljice kondenzovanog mleka
Za krem:
- 250 g maskarponea
- 1/4 šoljice otopljenog maslaca
- kašičica paste od vanile ili ekstrakta vanile
- 120 g bele čokolade
I još:
- sveže voće po izboru
Priprema:
Izmiksujte maslac, šećer i vanilu najmanjom brzinom. Dodajte jedno po jedno jaje sve vreme mešajući mikserom. Prosejte zajedno brašno, badem, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so, pa dodajte smesi s maslacem i jajima naizmenično s kondenzovanim mlekom, u tri navrata. Pecite u kalupima za mafine oko 25 minuta na 200 stepeni. Ohladite. Za krem pomešajte maskarpone s maslacem i vanilom, dodajte otopljenu belu čokoladu i promešajte da se smesa poveže. Svaki mafin premažite ovim belim kremom i ukrasite svežim voćem po izboru.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.