Sastojci:
- 2 beze kore
- 100 g pekmeza od borovnica
Fil:
- pakovanje praha za tiramisu
- 2 dl mleka
- 1,5 dl pavlake za šlag
- 2 kašike soka od pomorandže
- kašika instant kafe
- 2 kašike vruće vode
- kakao za posipanje
Priprema: Tiramisu prah dodajte mešavini mleka i pavlake, dodajte sok od pomorandže. Mutite mikserom tri minuta. Instant kafu pomešajte s vrućom vodom, ohladite i umešajte u tiramisu krem. Beze podlogu premažite s pola količine pekmeza od borovnice. Na to rasporedite pola količine tiramisu krema, pokrijte drugom beze korom, premažite preostalim pekmezom i tiramisu kremom. Tortu ostavite u frižideru pola sata, pospite kakaom i služite.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.