Sastojci:

  • 2 beze kore 
  • 100 g pekmeza od borovnica

Fil:

  • pakovanje praha za tiramisu 
  • 2 dl mleka 
  • 1,5 dl pavlake za šlag 
  • 2 kašike soka od pomorandže 
  • kašika instant kafe 
  • 2 kašike vruće vode
  • kakao za posipanje 
    Priprema: Tiramisu prah dodajte mešavini mleka i pavlake, dodajte sok od pomorandže. Mutite mikserom tri minuta. Instant kafu pomešajte s vrućom vodom, ohladite i umešajte u tiramisu krem. Beze podlogu premažite s pola količine pekmeza od borovnice. Na to rasporedite pola količine tiramisu krema, pokrijte drugom beze korom, premažite preostalim pekmezom i tiramisu kremom. Tortu ostavite u frižideru pola sata, pospite kakaom i služite.
    Recepte piše: Milja Lukić