Sastojci:
- 1,5 dl mleka
- 1,5 dl vode
- so
- 400 g brašna
Fil:
- 500 g pilećeg fileta
- glavica crnog luka
- 80 gr svinjske pečenice u komadu
- po 1/2 kašičice seckanih bosiljka i peršuna
- čen belog luka
- 2 jajeta
- 40 g rendanog parmezana
- 1,5 dl pavlake
- 1/2 čašice konjaka
- kašičica senfa
- 2 kašike ulja
- so
Priprema:
Rastopite mast sa mlekom, vodom i prstohvatom soli, dodajte u brašno i zamesite testo. Uvijte ga u providnu foliju i stavite u frižider na pola sata. Propržite crni i beli luk na ulju, uspite 2 kašike vode i dinstajte dok tečnost ne ispari. Pojačajte vatru, dodajte kockice piletine i pečenice, i pržite 3-4 minuta. Posolite, zalijte konjakom, a kad ispari, dodajte pavlaku. Posle 5 minuta dodajte bosiljak i peršun. U prohlađenu masu umešajte jaja i sir. Razvucite 2/3 testa na debljinu od 3-4 mm i prebacite u podmazanu tepsiju. Izbockajte dno viljuškom, premažite senfom i sipajte fil. Pokrijte površinu preklapajući trakama od preostalog testa. Pecite 45 minuta na 180 stepeni. Uputstvo za pravljenje hrskave korice od traka pogledajte ovde.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.