Sastojci

  • 1,5 dl mleka 
  • 1,5 dl vode 
  • so 
  • 400 g brašna

Fil:

    • 500 g pilećeg fileta 
    • glavica crnog luka 
    • 80 gr svinjske pečenice u komadu 
    • po 1/2 kašičice seckanih bosiljka i peršuna 
    • čen belog luka 
    • 2 jajeta 
    • 40 g rendanog parmezana 
    • 1,5 dl pavlake 
    • 1/2 čašice konjaka  
    • kašičica senfa 
    • 2 kašike ulja
    • so
      Priprema:
      Rastopite mast sa mlekom, vodom i prstohvatom soli, dodajte u brašno i zamesite testo. Uvijte ga u providnu foliju i stavite u frižider na pola sata. Propržite crni i beli luk na ulju, uspite 2 kašike vode i dinstajte dok tečnost ne ispari. Pojačajte vatru, dodajte kockice piletine i pečenice, i pržite 3-4 minuta. Posolite, zalijte konjakom, a kad ispari, dodajte pavlaku. Posle 5 minuta dodajte bosiljak i peršun. U prohlađenu masu umešajte jaja i sir. Razvucite 2/3 testa na debljinu od 3-4 mm i prebacite u podmazanu tepsiju. Izbockajte dno viljuškom, premažite senfom i sipajte fil. Pokrijte površinu preklapajući trakama od preostalog testa. Pecite 45 minuta na 180 stepeni. Uputstvo za pravljenje hrskave korice od traka pogledajte ovde.