• Sastojci:
  • 1/2 kg keksa
  • 1 kg jabuka
  • 1 l vode
  • 250 g šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • Glazura:
  • 100 g čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Skuvajte vodu, šećer i jabuke (očišćene i iseckane na kockice).

Kad se jabuke skuvaju, u smesu dodajte i prah pudinga od vanile.

Ređajte u pleh naizmenično red keksa i red jabuka s pudingom.

Završni red je keks.

Kad se kolač sasvim ohladi, prevucite ga čokoladnom glazurom ili filom koji možete naprašiti prah šećerom. U tom slučaju, dekorišite čokoladnim sirupom.

Napomena: Keks ne morate da umačete u vodu ili sok jer će ga fil malo smekšati. Eventualno možete da poslednji red ovlaš natopite sokom od jabuka.

Recepte piše: Milja Lukić

POSNI KOLAČI I TORTE - RECEPTI DOBRIH DOMAĆICA