- Sastojci:
- 1/2 kg keksa
- 1 kg jabuka
- 1 l vode
- 250 g šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- Glazura:
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Skuvajte vodu, šećer i jabuke (očišćene i iseckane na kockice).
Kad se jabuke skuvaju, u smesu dodajte i prah pudinga od vanile.
Ređajte u pleh naizmenično red keksa i red jabuka s pudingom.
Završni red je keks.
Kad se kolač sasvim ohladi, prevucite ga čokoladnom glazurom ili filom koji možete naprašiti prah šećerom. U tom slučaju, dekorišite čokoladnim sirupom.
Napomena: Keks ne morate da umačete u vodu ili sok jer će ga fil malo smekšati. Eventualno možete da poslednji red ovlaš natopite sokom od jabuka.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.