Sastojci:
- 1/2 kg spanaća
- 100 g gorgonzola
- 100 g parmezana
- 1/2 l mleka
- 3 kašike brašna
- 2 kašike ulja
- so
- 7 kora za lazanje
Priprema:
Spanać obarite i ocedite, pa sitno iseckajte. Na ulju upržite brašno, mešajući dodajte mleko da dobijete srednje gust sos. Sos posolite, sklonite ga s vatre, pa u njega narendajte parmezan. Od parmezana ostavite trećinu za posipanje odozgo. U podmazanu vatrostalnu posudu stavite koru, preko nje sos, odozgo spanać, i na kraju kockice gorgonzole. Ređajte tako dok ne utrošite sav materijal. Odozgo pospite ostatkom parmezana. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.