Potrebno je:
- 4 jajeta
- 300 g masti
- 100 g šećera u prahu
- 2 šoljice mleka
- brašno (po potrebi)
- ulje
- 4 šoljice šećera
- 1/2 kašike sirćeta
- šećer u prahu
Priprema:
Žumanca, kašiku masti i malo šećera u prahu umutite, dodajte mleko i s brašnom zamesite testo tvrđe nego za hleb. Podelite na 6 jufkica. Svaku jufkicu premažite uljem, pa svaku razvucite u tanku koru. Koru po dužini isecite na trake širine oko 2 cm (trebalo bi da su dugačke oko 20 cm). Svaku traku obavijte oko levka za šam-rolne (mogu da se kupe na pijaci) i pržite u zagrejanoj masti. Stavljajte ih na papirnati ubrus da upije masnoću, pa izvucite levke kad se rolne ohlade. Dok se rolne hlade, umutite šam od belanaca i šećera, dodajte sirće dok mutite, pa punite rolnice i uvaljajte ih u šećer u prahu.
Napomena: Sirće nije neophodno, ali ga koristite za svaki slučaj – da šam ne „spada”.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka