- Sastojci:
- glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 600 g mlevene junetine
- 2 kašičice mlevene paprike
- kašičica majorana
- kašičica mlevenog kima
- ½ kašičice mlevenog bibera
- 2 kašičice soli
Priprema:
Crni i beli luk oljuštite.
Crni luk isecite što sitnije, a beli luk propustite kroz presu i dodajte mesu u činiji.
Dodajte i sve preostale sastojke, pa sve dobro pomešajte.
Smesu podelite na 12 delova iste veličine, oblikujte kuglice, lagano ih spljoštite, stavite na roštilj i pecite sa svake strane po sedam minuta.
Vreme pripreme: 30 minuta.
Napomena: Pljeskavice možete peći i u rerni - u plehu u koji ste postavili pek papir.
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.