- Sastojci:
- glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 600 g mlevene junetine
- 2 kašičice mlevene paprike
- kašičica majorana
- kašičica mlevenog kima
- ½ kašičice mlevenog bibera
- 2 kašičice soli
Priprema:
Crni i beli luk oljuštite.
Crni luk isecite što sitnije, a beli luk propustite kroz presu i dodajte mesu u činiji.
Dodajte i sve preostale sastojke, pa sve dobro pomešajte.
Smesu podelite na 12 delova iste veličine, oblikujte kuglice, lagano ih spljoštite, stavite na roštilj i pecite sa svake strane po sedam minuta.
Vreme pripreme: 30 minuta.
Napomena: Pljeskavice možete peći i u rerni - u plehu u koji ste postavili pek papir.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka